כותרת
> C;
1/1

בחינה ובחירת שפת תכנות מותאמת לאתר שלך

בניית אתרים היא עולם ומלואו ובשוק קיימות הרבה שפות תכנות המסוגלות להתמודד עם כל משימה באתר. לכל שפה יש המרכיבים שלה ואת דרכי הפעולה שלה, כלומר יש המון דרכים להגיע לאותה תוצאה. אם כך, מה מייחד כל שפת תכנות, מהן היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן? אם אתם מעוניינים לדעת, אז הנה אנחנו מתחילים:

בחירת שפת התכנות הנכונה לבניית האתר שלכם היא משימה די מסובכת, בעיקר לאור העובדה שלרוב האנשים אין מספיק ידע טכני בנושא, וזה גם אינו מעניין אותם. אף על פי זאת, כדי להשקיע מעט זמן, מחשבה ולמידה בכדי לא לבזבז את כספכם לחינם, ואף להבין לאיזה עולם אתם נכנסים כשאתם בונים אתר אנטרנט שנראה לכם מאוד פשוט.

שלב ראשון בבניית אתר

לפני שאתם רצים וממהרים להתקשר למתכנת הראשון שאתם פוגשים בכדי שיבנה לכם את האתר כמה שיותר מהר, כי אתם על סף עסקה כזו או אחרת, כדאי קודם כל להבין מהם הדרישות שלנו מהאתר. לדוגמא: אם אתם מעוניינים בחנות וירטואלית או באתר תדמית, השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם הוא: מה יהיה אופי האתר? כלומר, האם הוא יהיה פשוט באופי העיצובי שלו? (כמו אתר וואלה שופס או אתרי בלוגים למינהם) או שתרצו לחדש לגולשים ולבחור באתר אינטראקטיבי ומעניין יותר. כזה שיגרום לגולש להשאר ולעיין ביתר דפי האתר.

האופציה הראשונה: אם חפצתם בבניית אתר תדמית שקט וסטנדרטי, כזה שעשיר בתוכן אך משדר פשטות יחסית, שפות התכנות הטובות ביותר בשבילכם יהיו השפות המבוססות על טקסט כמו: PHP, HTML ,ASP. בניית האתר על ידי שפות אלו מאפשרת ניהול פשוט מאוד של תוכן האתר ונורא קל לעשכן באופן שוטף. לשפות אלו יש גם תמיכה מצוינת בעברית וזמן טעינת אתר מהירה, שכן, הן מבוססות תוכן בלבד. החיסרון: שפות אלו לוקות בחסר בכל מה שקשור בתוכן ויזואליף, כגון פלאשים, תלת מימד ועוד. שפות אלו מתאימות מאוד לאתרי תדמית שכן הצרכים באתרי תדמית הן לא גבוהות במיוחד ואף מתאימות למחיר נמוך יחסית עבור הלקוח.

האופציה השניה: אם חפצתם בבניית אתר אשר מטרתו היא יצירת אימפקטויזואלי חזק ומרשים, הפעלה שיתוף אקטיבי של הגולש ושימוש עשיר בנגני מולטימדיה ופלאש, תדרש שימוש בשפות תכנות אחרות או נוספות: לדוגמא:

פלאש ובאנרים לאתר כאשר תבחרו בניית אתר בטכנולוגיית פלאש, תקבלו אפקט ויזואלי חזק מאוד והגולש ירצה להשאר באתר שלכם. עם זאת, אתרי פלאש לוקים בחסר בטקסטואליות, בממשק הניהול ובקידום האתר. לכן בניית אתר בפלאש מומלצת רק במקרים בהם אין צורך בהרבה טקסט באתר ואין צורך גם בקידום אתרים.

אז מה עושים אם אתם עדיין מעוניינים באתר בעל חזות מרשימה ואינטראקטיבי? הפתרון הראשון יהיה ללכת על בניית אתרים מבוססי טקסט ולשלב בתוכם באנרים פלאש. כלומר, שחלק מהאתר יהיה בפלאש וחלקו מבוסס טקסט.

הפתרון השני יהיה פשוט להחליף שפה, לשפה יותר מתקדמת. כזו שמשלבת גם אינטראקטיב וגם טקסט.

JSP - אלו הן ראשי התיבות של JavaServer Pages שמשמעותו מתכוונת לכך שהיא מבוססת על שפה מונחת עצמים הרצה על כל פלטפורמה, וניתן להשתמש בה גם על שרתי קוד פתוח. שפה זאת מותאמת לאתרים בעלי טראפיק מאוד גבוה (ynet, wikipedia וכדומה) וכאלה המשלבות בתוכם תוכנות שונות הרצות באתר תוך כדי גלישה. ל-jap יתרונות רבים בכך, שיש המון פלאגינים, מצגות, ופיצ'רים מוכנים שניתן להוריד בחינם מהאנטרנט. פלאגינים אלו יכולים להביא את האתר לרמת ויזואליות מאוד גבוהה ולא פחותה מזו של פלאש.

Asp.net - זוהי טכנולוגיה מבית מייקרוסופט ליישומי אנטרנט בצד שרת. זוהי המתחרה של שפת jsp. באמצעות ASP.NET אפשר ליצור אתרים דינמיים בשילוב דאטה בייס (מסד נתונים), ולטפל בטפסים שונים ובמידע שנשלח מהמשתמשים. התפקיד של ASP.NET הוא עשות ניתוח של המידע ותרשימי הזרימה של הגלישה באתר וליצור את הפלט הנכון בהתאם. כמו ב-jsp, גם ב-asp.net יש המון פלאגינים, אם כי מניסיון אישי עדיין קלות העבודה ומגוון הפלאגינים שניתן למצא ברשת גדול יותר ב-jsp.

WordPress - וורדפרס היא מערכת נוחה ונפוצה והכי חשוב – פתוחה לכולם. מערכת זאת טובה לניהול של בלוגים ואתרי אינטרנט. לוורדפרס יש היום גם מערכת פתוחה בעברית והשימוש בה הוא נורא קל ומהיר. וורדפרס מצטיינת כפתרון לאתר אינטרנט פשוט. היא מציעה כלי ניהול תוכן נוחים, כלים מתקדמים להקמת רשת אתרים, פורטל תוכן, חנות מקוונת, אתרי תדמית, פורטפוליו, ניוזלטר ועוד. מערכת זאת זוכה לפופולריות רבה - מעל 16% מהאתרים בעולם פועלים על גבי וורפרס. כנראה שהנוסחה עובדת ויש המון תבניות חינמיות להורדה ברשת. החיסרון: קשה מאוד להגיע לייחודיות ולעיצוב ייחודי דרך המערכת, רוב העבודה נעשית דרך תבניות קיימות וממשק הניהול אינו כזה ידידותי כמו שהם מציגים את זה.

Jumla - כמו וורדפרס, גם ג'ומלה הינה מערכת לניהול חופשית של תוכן (CMS). ג'ומלה משמשת לפרסום תכנים באנטרנט ובאנרטא-נט (פורטל פנים ארגוני ). ג'ומלה נכתבה בשפת התכנות PHP והיא עושה שימוש בטכניקת פיתוח מונחה עצמים. המידע בה נשמר בבסיס נתונים שנקרא MYSQL, ג'ומלה כוללת תכונות כמו ,RSS, גרסאות הדפסה של דפי האנטרנט השונים, חדשות רצות, בלוגים, סקרים, חיפוש ותמיכה בריבוי שפות. כמו וורדפרס, גם ג'ומלה עובדת על גבי תבניות מרובות, כך שקשה להגיע לעיצוב אתר אישי וייחודי.

C sharp - גם סי-שארפ היא שפה מונחית עצמים וכמו asp גם היא שפה שבית היוצר של מיקרוסופט. שפה זו מותאמת לבניית, תוכנות, אפליקציות ואתרי אנטרנט אשר בתוכם יש טראפיק גבוה ותוכנות פנימיות. שפה זו מונחית C# ומוצלצת לבניית דאטה בייס מורכב ואתרים גדולים בעלי ריבוי משתמשים.

כבר מבולבלים? לרוב אנו הצרכנים חשים מפוזרים ומבולבלים, אך אל לנו להאשים את עצמנו שכן ריבוי השפות רק הולך וגדל ואם אתה לא במקצוע, קשה מאוד לעקוב אחרי הקצב המסחרר של הטכנולוגיה.

לסיכו: רוב האתרים שהשוק דורש הוא אתרי תדמית המשרתים בעלי מקצוע קטנים עד בינוניים. מה שיאלו מציעים הוא, קודם כל להתפקס על איפיון האתר והדרישות שיש לכם ממנו, לאחר מכן פנו אלינו וניתן לכם את השירות ונעצה הטובים ביותר. ואם אין לכם חשק לכל זה, פשוט לכו על שפות כמו PHP,JSP,ASP.NETולא על תבניות מוכנות כמו וורדפרס או ג'ומלה, כך תוכלו להגיע לתוצאות מרחיקות לכם ואם אופציה להתפתח עם האתר בכל שלב על פי רצונכם.

לשאלות, ייעוץ או סתם להגיד שלום :) תמיד תוכלו ללחוץ כאן ולשלוח לנו מייל בנושא‏

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם
האם את/ה מעוניין באתר תדמית, מסחר, או מערכת מאופיינת אישית?
אתר תדמית
חנות מסחר אלקטרוני
מערכת מאופיינת אישית
האם את/ה מעוניינ/ת במערכת ניהול בעברית לאתר?
כן
לא, אני מעוניין בשפה אחרת
עיצוב ובניית אתרים
  • מה הפיתוח שאתם מחפשים באתר אנטרנט? אנו מתמחים בבניית אתרים וקידום אתרים באנטרנט
  • איזה אתר עושה חשק ללחוץ ולגלוש בו? אנו נאפיין לכם חוויית משתמש המותאמת לקהל היעד שלכם
  • כמה אתם רוצים שיכירו את האתר שלכם? אנו מתמקדים ביצירת לקוחות חדשים לעסק שלכם!

צרו קשר ואנו ב-יאלו נספק לכם את מה שאתם חולמים עליו

יאלו עיצוב ובניית אתרים מתמחה באתרי וורדפרס

יאלו עיצוב ובניית אתרים מתמחה באתרי וורדפרס

יאלו - עיצוב ובניית אתרים מתמחה באתרים מותאמים ספציפית ללקוח

יאלו - עיצוב ובניית אתרים מתמחה באתרים מותאמים ספציפית ללקוח

> קרא עוד
אייל בן סימון